![]() |
|
SKŁADNIKI |
WYKONANIE |
1 PORCJA Korzeń pietruszki 1 szt Natka pietruszki 2 pęczki Sól Oliwa z oliwek
|
· Pokroić korzeń pietruszki w plastry i podsmażyć na oliwie aż pietruszka się lekko zrumieni. · Dolać odrobinę wody, dodać sól i ugotować do miękkości. · Do ugotowanej pietruszki dodać natkę, sól i oliwę extra vergine. · Zmiksować na gładką masę za pomocą blendera. |
|
|
|
|
UWAGI |
|
Ten zaskakująco słodki mus doskonale nadaje się do kaszy jaglanej serwowanej z pieczoną papryką. Można go także wykorzystać w metodzie BLW do maczania w nim kawałków warzyw. Świetnie sprawdzi się także jako dip do grillowanych warzyw lub paluchów chlebowych czy krakersów, pasta do chleba czy zamiennik bazyliowego pesto. |