![]() |
|
SKŁADNIKI |
WYKONANIE |
Ok. 6-8 PORCJI Kapusta biała – pół małej główki Marchewka 1 duża Rzodkiewki pęczek Szalotka 1 szt.
DRESSING Majonez 4 łyżki lub jogurt naturalny gęsty Ocet jabłkowy 1 łyżka Miód 1 łyżka Sól, pieprz
|
· Na dnie miski wymieszać ze sobą składniki dressingu. Dodać pokrojone warzywa i wymieszać: · Kapustę drobno poszatkować, szalotkę pokroić w piórka. · Marchew i rzodkiew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. · Odstawić na minimum godzinę do połączenia smaków. |
NA WYNOS / DO PRACY |
|
· Zabierając tę surówkę do pracy warto wymieszać ją z dressingiem jeszcze w domu, by warzywa zmiękły. Z uwagi na zawartość majonezu- trzymać w lodówce. |
|
UWAGI |
|
Jeśli jesteś na diecie nie musisz rezygnować z tej surówki. Wystarczy, że cały majonez zamienisz gęstym jogurtem naturalnym lub w proporcji 3 łyżki jogurtu, 1 łyżka majonezu. |