|
|
SKŁADNIKI |
WYKONANIE |
1 PORCJA Kasza jaglana 50g Woda 125ml Wiórki kokosowe 2 łyżki Miód 1 łyżka Sól- szczypta Olej kokosowy nierafinowany (pachnący kokosem!)
|
· Kaszę dokładnie wypłukać w wodzie. · W suchym garnku uprażyć wiórki kokosowe. · Zagotować wodę w czajniku. · Zalać wiórki wrzątkiem, dodać kaszę, olej kokosowy, sól, doprowadzić do wrzenia. · Zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem 10 minut do powstania „kraterów” w kaszy (takie dziurki). · Odstawić na chwilę do zaparzenia. · Przed podaniem polać miodem (opcjonalnie).
|
NA WYNOS / DO PRACY |
|
· Można zjeść na zimno lub odgrzać w piekarniku (5 minut powinno wystarczyć). Nie podgrzewać w mikrofalówce. |
|
UWAGI |
|
Wygląda niepozornie, ale smakuje bajecznie! Kokos i miód czynią to proste danie bardzo aromatycznym. |